Bok

Bok5

Är du småföretagare?

Funderar du på att starta företag?

Ska du utveckla en produkt?

Oavsett vilket du svarar JA på ovan så har DU anledning att läsa boken, När pusselbitarna faller på plats – Inspirationshandbok i konsten att komma på en idé om en produkt och ta den hela vägen ut på marknaden.

Boken kan köpas via din bokhandlare eller direkt hos oss. Vårt pris är 150 kronor plus 28 kronor i porto. Det går bra att göra en beställning genom att sända oss ett e-brev där du uppger din adress. Boken skickas sedan hem till er tillsammans med en faktura.

Kantarelllingonbilder 003

Kerstin Gunnarsson är föreläsare och VD för bolaget Hooked On Nature. Utifrån en innovativ idé har Kerstin, på kort tid, tagit fram en mängd friluftsprodukter som säljs i ett stort antal butiker i Sverige men även i andra länder. I den här boken delar hon med sig av sitt vad hon kallar ”äventyr” och ger samtidigt handfasta råd och tips till andra entreprenörer. Vi får ta del av stunder av lycka men även katastrofögonblick. Hur var hennes möte med Drakarna i TV-programmet Draknästet? På vilket sätt har Victoria och Daniel, Ernst, Amelia och Finlands förre president bidragit till företagets framgång?

Recensioner

”Att starta eget företag är ofta ett vågspel. Att dessutom omvandla en unik idé, en uppfinning, till en kommersiell produkt är ytterligare en dimension på entreprenörskapet, som sällan kommer fram i litterär form. I sin bok ”När pusselbitarna faller på plats!” berättar Kerstin Gunnarsson på ett lättläst sätt om sin resa kring företagandets och uppfinnandets många realiteter, så som hon stött på och tacklat dem. Boken fungerar därför både som handbok och inspirationskälla för alla som tänkt starta eller driver eget företag. Och då i synnerhet ett innovationsföretag!”

Per-Anders Bengtsson, redaktör, tidskriften Uppfinnaren &  Konstruktören

 ”Jag kan varmt rekommendera Kerstin Gunnarssons handbok ”När pusselbitarna faller på plats” för alla de som funderar på att starta eget. Boken fungerar som en energiinjektion och det är svårt att inte smittas av Kerstin Gunnarssons stora mod och härliga energi. Ingenting är omöjligt, men det finns minor att undvika. Kerstin Gunnarsson, vis av egna erfarenheter, guidar oss igenom de värsta fällorna och visar att vägen till framgång många gånger handlar om vår egen förmåga att tänja på våra gränser. Läs den!”                       

Gunilla Herlitz, VD för Bonnier News

”Kerstin har en enorm glädje samt en underbar glöd som går som en röd tråd genom hela boken.  Detta är en strålande handbok som lär ut det svåra på ett enkelt sätt och som verkligen inspirerar!

Ann Dohse, ordförande i Svenskt UppfinnareMuseum, www.svensktuppfinnaremuseum.se

”Denna bok är väldigt givande och lärorik. Boken är lättläst och ger många tillfällen till inspiration och funderingar”

Anders Köhler dir, Köhlers GTS

”Kerstin har i boken ”När pusselbitarna faller på plats” på ett mycket personligt sätt fått med alla de pusselbitar som behövs för att en innovationsdriven verksamhet ska startas och även fortsättningsvis drivas. Samtidigt som det är roligt att läsa boken får man med all information som behövs för att skapa ett framgångsrikt företag. Jag kommer garanterat att referera till den när jag möter nyföretagare.

Ingela Gullstrand, Stiftelsen NyföretagarCentrum Norrköping

”Det har varit en fröjd att läsa din Kerstins målande berättelse om entreprenörskapets och företagandets verklighet. Kerstin lyfter på ett bra sätt de plus och minus som de flesta av oss företagare ställs inför. Igenkänningsfaktorn är stor även för mig som tjänsteföretagare. Jag tänker att denna bok kan vara en vägledning, ge en bild av vad som kan komma och hur man kan förbereda sig men också som en inspiration och en bild av att ”det är möjligt”.

Maria Forsell, beteendevetare och organisationsutvecklare

 ”Det var fantastiskt att få följa med på Kerstins resa, från idé till färdig produkt. Boken är inspirerande och lärorik. Ett bra hjälpmedel för oss rådgivare!”

 Solweig Eriksson, Stiftelsen NyföretagarCentrum Avesta

”En inspirerande bok där Kerstin generöst och ärligt delar med sig av sina erfarenheter om hur du går från idé till handling när du vill skapa en produkt. Den största inspirationen ger hon när hon vill visa att allt är möjligt om man verkligen vill. Jag skulle varmt rekommendera den här boken till mina kursdeltagare som går i tankar om att skapa en egen produkt, en inspiration till att våga”.

Ulrika Hederberg, Företagare,  www.swedishlifedesigner.se

”Jag tyckte boken, När pusselbitarna faller på plats, var kanonbra! Den hjälpte mig verkligen att förfina min affärsidé och få en helt annan bild av processen från idé till verklighet. Den innehöll verkligen massor av bra tips!”

Carolina Jönsson, Blivande företagare

”En sann berättelse om när pusselbitar faller på plats. Med sina erfarenheter av innovation, företagande och nätverkande visar här Kerstin Gunnarsson att vi alla kan. Genom våra misstag lär vi oss. Det är mänskligt att fela. Genom hårt arbete kan vi nå framgång. Det är härligt att lyckas. Kerstin vet var ”Bären skall ligga” och hon visar hur man kan bli ”Hooked.”

Veronica Olsson,  Shoes2go in SWEDEN, www.shoes2goinsweden.se

Galet vad taggad jag blev efter att ha kommit halvvägs in i boken. Även om du inte vill starta eget eller kanske inte har en uppfinning så är boken en riktig energikick. Den visar på att du kan lägga ner tid på dig själv och lyckas! Fantastiskt roligt att få läsa och bli mer inspirerad!
Nu har jag läst ut den och känner att det bara pirrar i kroppen för att jag vill komma igång ordentligt. Tack Kerstin för en grymt skriven bok!”

Brigita Farkas, blivande uppfinnare och företagare

Under drygt 9 timmars skummläsning värms kroppen av stegrande tillfredställelse. Äntligen en kunskapsbank i gammaldags bokform, lika perfekt för prototypverkstaden som hängmattan. Hela vägen genomsyras all skiftande info om din personlighet, som självklart toppas av ditt erkännande av egna tillkortakommanden.

Ulle Svenson, www.puller.se